Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 5 november 2018
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Doorlopend Krediet maximaal 15 jaar

Vanaf mei 2019 komt er een grens aan de looptijd van een doorlopend krediet. De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) heeft verschillende aanpassingen gedaan in de gedragscode voor consumptieve kredietverlening. De VFN gaat meer aandacht besteden aan klanten die in locked up situaties terecht zijn gekomen, om te voorkomen dat zij in de financiële malaise terecht komen.

Eén van de aanpassingen in de gedragscode zal betekenen dat er gedurende de looptijd van het doorlopend krediet regelmatig gecontroleerd zal worden of het krediet nog steeds past bij de situatie van de klant. Zo niet, dan zal er samen naar andere oplossingen gezocht worden. Het kan dan bijvoorbeeld voorkomen dat het krediet geblokkeerd gaat worden voor nog meer opnames. Dit alles om te voorkomen dat een klant in de financiële problemen terechtkomt. 

Nieuwe doorlopende kredieten worden sowieso beperkt tot een looptijd van maximaal 15 jaar.

Anno 2021 worden doorlopend kredieten steeds minder aangeboden en is de persoonlijke lening het (vanwege de historisch lage rente) voordelige alternatief.

Heeft u al een doorlopend krediet? Dan is het verstandig om de voorwaarden en de rente te vergelijken en, wanneer het voordeliger is, het doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen