Let op! Geld lenen kost geld

Is de rente van een Verbouwingskrediet aftrekbaar?

Veelgestelde vragen over lenen en rente

Ja, de rente van een verbouwingskrediet is aftrekbaar. Sluit u een lening af specifiek voor het verbouwen of verbeteren van uw koopwoning, dan mag u de rente volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting (box 1). Voorwaarde is wel dat u de lening ook echt gebruikt voor de verbouwing. Bewaar daarom goed alle facturen en bonnen als bewijs voor de Belastingdienst (lees ook de overige voorwaarden van de Belastingdienst)

Meerdere voordelen verbouwingskrediet

Een verbouwingskrediet is een persoonlijke lening, die u afsluit met als doel uw koophuis te verbouwen of te verduurzamen. U leent eenmalig een afgesproken bedrag, waarmee u de verbouwing financiert.

Een verbouwingskrediet voor uw koopwoning heeft meerdere voordelen:

  •        Fiscaal voordeel doordat de rente 100% aftrekbaar is.
  •        Met een eigen huis kunt u vaak langer lenen (maximaal 15 jaar).
  •        Vaak kunt u een hoger bedrag lenen, doordat een eigen huis zekerheid biedt aan de bank of kredietverstrekker.
  •        Een lage rente, doordat een eigen huis zekerheid beidt aan de bank of kredietverstrekker.
  •        De lage rente staat gedurende de gehele looptijd vast, net als de maandtermijn. Dat geeft rust en biedt financieel overzicht. Wel zo prettig, want een verbouwing is vaak al rommelig genoeg.
  •        U mag boetevrij en onbeperkt extra bedragen aflossen op uw verbouwingskrediet. Zo geniet u nog sneller schuldenvrij van uw comfortabel verbouwde woning.

Relevante informatie:

Woning verbouwen met belastingvoordeel

Tips om te besparen op uw verbouwing

Tips voor het financieren van een verbouwing

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen