Let op! Geld lenen kost geld

Voordelig geld lenen

indicator
Voordelig geld lenen

Voordelig geld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij betekent geld lenen tegen de laagste rente van Nederland tegen de beste voorwaarden.

Wij helpen u graag om zo voordelig mogelijk geld te lenen. Op deze pagina vindt u daarom een handige rekentool waarmee u eenvoudig berekent hoeveel u maximaal kunt lenen. Daarnaast geven wij u 5 tips om voordelig een lening af te sluiten.

Hoe kunt u voordelig geld lenen?

Een lening is een financiële verplichting voor langere tijd. U ontvangt een bedrag en gaat de lening plus de rente terugbetalen en dat moet passen binnen uw budget.

Geld lenen doet u dus niet zomaar. Het is gelukkig wel mogelijk om voordelig geld te lenen. Goedkoper dan bij de bekende banken en andere kredietbemiddelaars. U leent bij ons tegen een lage rente, vanaf 6,5%, en goede voorwaarden, zoals de mogelijkheid om uw persoonlijke lening boetevrij extra af te lossen.

Lees meer: Waarom zijn wij goedkoper dan banken?

Bij ons kunt u een lening afsluiten die goed past binnen het budget van uw huishouden en die u zonder problemen kunt terugbetalen. Zelfs bij een langere looptijd (10 tot 15 jaar). Of bij onverhoopte financiële tegenslagen zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een scheiding.

Goed om te weten: Sinds 2021 kunt u minder lenen dan in voorgaande jaren. De leennormen voor het maximale leenbedrag zijn namelijk aangescherpt en naar beneden bijgesteld. Dit overheidsbeleid is bedoeld om consumenten te helpen verantwoorder en veiliger te lenen.

In de praktijk betekent het dat u duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s minder kunt lenen dan het geval was tot 2021. Ook dat is voordelig lenen.

Gebruik onze handige rekentool om te berekenen hoeveel u nu maximaal kunt lenen.

5 Tips voor voordelig geld lenen

1. Vergelijk leningen op basis van rentetarieven en voorwaarden.

Het loont absoluut om uitgebreid leningen te vergelijken op rentetarieven en voorwaarden. Vergelijken kan u soms honderden of zelfs duizenden euro’s schelen op jaarbasis. Daar haalt u uiteraard voordeel uit. De grootbanken (ABN AMRO, ING, Rabobank) berekenen meestal een hogere rente dan gespecialiseerde online aanbieders zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Bij sommige kredietaanbieders betaalt u bovendien een afsluitprovisie, advieskosten of bent u verplicht om een dure overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Ook kunt u erop letten of u boetevrij tussendoor extra bedragen mag aflossen.

2. Kies een zo kort mogelijke looptijd

Als u een lening aanvraagt, kiest u ook de looptijd. U zult bij de aanvraag zien dat een langere looptijd gepaard gaat met lagere maandlasten (voor aflossing en rente).

Een kortere looptijd levert juist iets hogere maandlasten op, want u lost per maand een hoger bedrag af.

Ondanks de hogere maandlasten is het aan te raden om te kiezen voor de kortst mogelijke looptijd.

Ten eerste heeft u de lening sneller afbetaald. Ten tweede betaalt u minder lang rente en bent u daardoor uiteindelijk het voordeligst uit.

U moet die hogere maandlasten natuurlijk wel kunnen dragen.

Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die u gedurende de gehele looptijd goed kunt dragen.

3. Overweeg een overlijdensrisicoverzekering

Misschien niet het leukste onderwerp, maar stel dat u overlijdt tijdens de looptijd van uw krediet. Wat gebeurt er dan met uw lening?

Niemand wil de nabestaanden opzadelen met een schuld. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden de lening kunnen afbetalen.

Deze verzekering is zeker niet verplicht bij het afsluiten van een lening bij ons. Maar het is wel aan te raden. Bij ons kunt een overlijdensrisicoverzekering los bij de lening afsluiten, voor slechts een paar euro per maand extra. 

4. Houd rekening met een terugval in inkomen of hogere uitgaven

Het leven kan soms raar lopen: stel u raakt werkloos of zelfs arbeidsongeschikt. Of er is juist goed nieuws in de vorm van gezinsuitbreiding en u gaat minder werken of u moet misschien groter/ duurder gaan wonen.

Kunt u de maandlasten van uw lening dan nog goed dragen?

Wij raden aan om veranderingen in uw persoonlijke en financiële situatie mee te nemen in de berekening van uw maximale leencapaciteit. Als u nu al rekening houdt met eventuele financiële tegenvallers, dan kunt u ook in de toekomst uw maandlasten blijven voldoen en komt u niet in de problemen.

5. Oversluiten meerdere dure leningen naar één voordelige persoonlijke lening 

Heeft u al één of meerdere lening of kredieten lopen, zoals rood staan, creditcardschulden of een kopen op afbetaling-constructie bij bijvoorbeeld Wehkamp of MediaMarkt? Grote kans dat u dan de hoofdprijs aan rente betaalt, tot soms wel 10%.

Dat kan veel voordeliger. Met minder financiële stress en meer overzicht. U kunt namelijk al uw leningen samenvoegen en oversluiten naar één overzichtelijke persoonlijke lening bij ons met een veel lagere rente.

Oversluiten werkt vrij eenvoudig. U vraagt een persoonlijke lening aan en lost hiermee in één keer alle andere leningen en kredieten af.

Zo houdt u nog maar één voordelige lening over, met een duidelijke einddatum, een lage rente en vaste maandlasten.

Waarom bij ons lenen?
Geen onrealistische verwachtingen

Andere aanbieders en vergelijkers tonen iedereen de laagste rente. Wij sturen direct uw persoonlijke mogelijkheden.

Vrijblijvende en kosteloze offerte

Wij rekenen geen advies- of afsluitkosten. Een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Compleet aanbod in 1 overzicht

Maar 1 keer uw gegevens invullen en van wel 5 verschillende banken in 1 overzicht het beste aanbod ontvangen.

Niet tevreden, geld terug!

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn wij overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij streven naar een klanttevredenheidspercentage van 100% en maken dit waar! Daarom kunnen wij onze klanten deze extra zekerheid bieden: De klanttevredenheidsgarantie!

Wat vinden anderen?

Serhat

Opnieuw zeer goed geholpen door DNKM

"Opnieuw zeer goed geholpen door DNKM voor het oversluiten van een bestaande lening tegen een gunstigere rente. Tussen eerste contact en uitbetaling zat twee dagen, bedankt!"

Geplaatst op: 27-01-2021

Bekijk meer beoordelingen

Meer over geld lenen

Geld lenen

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

Lening aanvragen

Bij ons kunt u voordelig en verantwoord online geld lenen u in vier simpele stappen.

Lening oversluiten

Uw bestaande dure lening oversluiten tegen betere voorwaarden en een lagere rente.

Persoonlijke Lening

Geld lenen tegen een vaste lage rente, met een vaste looptijd en boetevrij extra aflossen.

Auto financieren

Geld lenen voor een nieuwe auto op een verantwoorde manier.

Doorlopend Krediet

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Rente vergelijken

Vergelijk de rente van onze partnerbanken met die van andere banken.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen