Let op! Geld lenen kost geld
Hypotheek voor chalet niet meer mogelijk

Datum: 22 oktober 2020
Auteur: Michel Vrenegoor

Hypotheek voor chalet of tweede woning niet meer mogelijk

Het was al lastig om een hypotheek voor een tweede woning te krijgen. Maar sinds de aanscherping van de hypotheekregels staan consumenten nog vaker voor een dichte deur bij de bank. Dat staat haaks op de groeiende populariteit van vakantiewoningen. Want door de beperkte reismogelijkheden in tijden van corona kiezen steeds meer mensen voor een eigen chalet. Als recreatiewoning, belegging en door de krappe woningmarkt soms zelfs als hoofdverblijf.

Volgens DNB verscherpten Nederlandse banken hun acceptatiecriteria, rekening houdend met een grote terugval van de economie door de coronacrisis. Kopers hebben daardoor te maken met strengere regels en aanvullende vragen bij de aanvraag van een hypotheek. Een aantal voorbeelden: 

  • Doorstromers van een huidige naar een nieuwe koopwoning mogen bij overwaarde geen 100% van die overwaarde meer inzetten voor de nieuwe woning. Sommige hypotheekverstrekkers tellen de overwaarde zelfs helemaal niet meer mee.

  • Banken checken strenger op inkomen en financiële buffers. Voor ZZP’ers en mensen met een tijdelijk contract geldt bijvoorbeeld een hogere buffer (tot 6 maanden bruto hypotheekmaandlasten). Ook moeten consumenten hogere reserves aan kunnen tonen als er (tijdelijk) dubbele woonlasten in het spel zijn.

  • Hypotheekverstrekkers houden er rekening mee dat bij velen het inkomen op lossere schroeven staat dan vóór maart 2020. Daarom komen er aanvullende vragen, zoals of er financiële schade is door de coronacrisis, hoe groot uw buffer is en hoe u omgaat met de financiële tegenvaller. 

Maar waar kunnen kopers nog naartoe als banken hogere drempels opwerpen voor de financiering van chalets of zelfs aanvragen afwijzen? 

Chalet financieren met Persoonlijke Lening

Wie een recreatiewoning wil kopen, maar niet over genoeg eigen vermogen beschikt, kan vaak goed terecht bij een kredietverstrekker van consumptieve kredieten. Waar hypotheken alleen nog verstrekt worden voor woningen van beton, baksteen en met een volwaardige fundering, kunt u met een Persoonlijke Lening een zeer breed scala aan leendoelen financieren. 

Geld lenen voor een tweede woning, vakantiewoning of chalet doet u verantwoord met een Persoonlijke Lening. Dat is een krediet met een vaste looptijd en rente, zodat u precies weet wat u elke maand aflost en wanneer de lening is afbetaald.

Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een vast bedrag. U heeft het geld vaak al binnen 2 werkdagen op uw rekening staan.

  • Vaste lage rente vanaf 6,6% - de laagste rente van Nederland!
  • U leent al vanaf 5000 euro.
  • U bepaalt zelf de looptijd van de lening. Deze kunt u afstemmen op de (verwachte) gebruiksduur van uw chalet. Zo leent u bijvoorbeeld een bedrag dat u afbetaalt in 5 tot 10 jaar. Een veel kortere looptijd dan bij een hypotheek!
  • U heeft een vaste looptijd, duidelijke einddatum en vaste maandtermijnen. 
  • U mag altijd tussentijds boetevrij extra aflossen. Zo verlaagt u nog sneller uw schuld. 
  • Wordt het chalet uw hoofdverblijf? Dan is de rente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. 
  • U leent veilig en verantwoord en kunt de lening voordelig volledig online afsluiten. Zonder dure advies-of afsluitkosten.

 

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen