Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 7 september 2021
Auteur: Michel Vrenegoor

Opnieuw compensatieregeling wegens teveel betaalde rente

De laatste tijd is er veel om te doen: banken die na een uitspraak van klachteninstituut Kifid (22 maart 2021) een compensatieregeling voor klanten moeten treffen, die teveel betaalden voor hun lening met variabele rente.

Nadat eerder ABN AMRO, Rabobank, Santander en de Hollandsche Disconto Voorschotbank in gesprek zijn gegaan met de Consumentenbond, is nu DEFAM - onderdeel van ALFAM (dochter van ABN AMRO) aan de beurt. Opnieuw meldden zich duizenden klanten bij de Consumentenbond die (jarenlang) teveel variabele rente betaalden.

Variabele rente niet marktconform

Het Kifid oordeelde in maart 2021 dat de variabele rente sinds 2008 niet altijd voldoende meebewoog met de marktrente. De rente daalde (mede door de kredietcrisis), maar klanten bleven een te hoog rentepercentage betalen. Het Kifid bepaalde dat de rente op leningen met een variabele rente (bijvoorbeeld doorlopend krediet) wel degelijk in de pas moet blijven lopen met de marktrente. Daarom ontvangen tienduizenden klanten van diverse banken vóór 2023 een compensatie ter hoogte van 50 tot 1750 euro.

Heeft u een doorlopend krediet van DEFAM lopen? DEFAM valt onder het overkoepelende concern ALFAM. Als u in aanmerking komt voor compensatie, ontvangt u vanzelf bericht. Oud-klanten van ALFAM kunnen zich naar halverwege 2022 aanmelden voor de compensatieregeling. U wordt hiervan op de hoogte gehouden.

Variabele rente bij De Nederlandse Kredietmaatschappij wel marktconform

Ook De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt een doorlopend krediet, dus een lening met variabele rente, aan.

Wij zien al een aantal jaar een daling van de rente, zowel voor persoonlijke leningen als voor doorlopende kredieten. Onze partnerbanken houden zich aan de zorgplicht om mee te bewegen met de markt, zodat onze klanten nooit te veel rente betalen.

Bovendien kunnen we door ons specialisme in consumptieve kredieten en onze online only werkwijze de laagst mogelijke rente bieden. Bij ons leent u al vanaf 6,1% op jaarbasis voor een vaste rente, een van de laagste rentepercentages van Nederland.

Voor een doorlopend krediet kunt u bij ons terecht vanaf 8,6% rente op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen:

ABN Amro berekende jarenlang te hoge variabele rente

Rente doorlopend krediet Santander te hoog

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen