Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 7 september 2021
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Opnieuw compensatieregeling wegens teveel betaalde rente

De laatste tijd is er veel om te doen: banken die na een uitspraak van klachteninstituut Kifid (22 maart 2021) een compensatieregeling voor klanten moeten treffen, die teveel betaalden voor hun lening met variabele rente.

Nadat eerder ABN AMRO, Rabobank, Santander en de Hollandsche Disconto Voorschotbank in gesprek zijn gegaan met de Consumentenbond, is nu DEFAM - onderdeel van ALFAM (dochter van ABN AMRO) aan de beurt. Opnieuw meldden zich duizenden klanten bij de Consumentenbond die (jarenlang) teveel variabele rente betaalden.

Variabele rente niet marktconform

Het Kifid oordeelde in maart 2021 dat de variabele rente sinds 2008 niet altijd voldoende meebewoog met de marktrente. De rente daalde (mede door de kredietcrisis), maar klanten bleven een te hoog rentepercentage betalen. Het Kifid bepaalde dat de rente op leningen met een variabele rente (bijvoorbeeld doorlopend krediet) wel degelijk in de pas moet blijven lopen met de marktrente. Daarom ontvangen tienduizenden klanten van diverse banken vóór 2023 een compensatie ter hoogte van 50 tot 1750 euro.

Heeft u een doorlopend krediet van DEFAM lopen? DEFAM valt onder het overkoepelende concern ALFAM. Als u in aanmerking komt voor compensatie, ontvangt u vanzelf bericht. Oud-klanten van ALFAM kunnen zich naar halverwege 2022 aanmelden voor de compensatieregeling. U wordt hiervan op de hoogte gehouden.

Variabele rente bij De Nederlandse Kredietmaatschappij wel marktconform

Ook De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt een doorlopend krediet, dus een lening met variabele rente, aan.

Wij zien al een aantal jaar een daling van de rente, zowel voor persoonlijke leningen als voor doorlopende kredieten. Onze partnerbanken houden zich aan de zorgplicht om mee te bewegen met de markt, zodat onze klanten nooit te veel rente betalen.

Bovendien kunnen we door ons specialisme in consumptieve kredieten en onze online only werkwijze de laagst mogelijke rente bieden. Bij ons leent u al vanaf 6,5% op jaarbasis voor een vaste rente, een van de laagste rentepercentages van Nederland.

Voor een doorlopend krediet kunt u bij ons terecht vanaf 8,6% rente op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen:

ABN Amro berekende jarenlang te hoge variabele rente

Rente doorlopend krediet Santander te hoog

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen