Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 18 juli 2022
Auteur: Michel Vrenegoor

Hoe kan ik geld lenen?

"Hoe kan ik geld lenen"? U heeft geld nodig en gaat een lening aanvragen. Hoe pakt u dit nu het beste aan en wat zijn de verschillende opties die u heeft zonder in financiele moeilijkheden te komen. Onderstaand vindt u de verschillende mogelijkheden wanneer u een lening wilt afsluiten. Gebruik vooral altijd uw gezonde verstand. Heeft u geen kennis of ervaring laat u dan bijstaan door mensen die voldoende kennis of ervaring van het afsluiten van een lening hebben.

Privé geld lenen

Dit is misschien nog de makkelijkste manier van geld lenen. Privé wil zeggen dat u bij een familielid of bij vrienden geld leent. Zorg er wel voor dat er duidelijke afspraken zijn en dat deze goed op papier staan. Hierin vermeld u dus het totaalbedrag, de uiterste termijn van terugbetalen en wanneer u de maandelijkse aflossingen gaat doen. Door dit beiden te ondertekenen hebben jullie een overeenkomst met elkaar en is het voor beide partijen ook duidelijk. Dit is een goede manier omdat u zo geen extra rente aan een bank hoeft te betalen, maar wanneer u bijvoorbeeld moeite heeft om de lening terug te betalen is het wel lastig omdat u elkaar goed kent. Goede afspraken maken goede vrienden, maar als het om geld draait denkt u toch vaak twee keer na.

Geld lenen bij de bank

Bij de bank kunt u ook een lening aanvragen en afsluiten. Elke bank heeft een aantal (acceptatie) voorwaarden waaraan u moet voldoen alvorens ze u de lening toestaan. Lees deze goed door, en bespreek de opties met de bank. Bekijk ook zeker de rente die u moet betalen op uw rekening, en informeer u indien nodig bij andere banken.

Geld lenen via de grootbanken (ABN AMRO, ING en Rabobank) is over het algemeen fors duurder dan via gespecialiseerde (online) kredietaanbieders zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij. Je praat al gauw over een renteverschil van minimaal 2% per jaar dat de grootbanken duurder zijn. Vergelijken van leningen via internet loont daarom zeker de moeite.

Mini-lening afsluiten

De mini-lening is wellicht één van de makkelijkste en snelste manier om snel aan geld te komen. Deze lening is enkel mogelijk als het om een klein bedrag gaat wat u voor een korte periode van bijvoorbeeld 3 tot maximaal 4 weken nodig hebt. Echter u betaalt verhoudingsgewijs een exorbitant hoge vergoeding (rente), hierbij u moet denken aan vergoedingen van 325% tot wel 450% per jaar.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een zekere lening. Online en vooral voordelig te verkrijgen bij gespecialiseerde (online) kredietverstrekkers. Over het algemeen ontvangt u binnen 2 werkdagen het geld op uw rekening. Bij banken zal het langer duren voordat de lening is goedgekeurd. Een bekende gespecialiseerde kredietverstrekkers is Defam Doordat zij samenwerken met professionele  kredietbemiddelaars kunnen zij online, foutloos en vooral goedkoop hun producten aanbieden. Lees altijd goed de kleine lettertjes, en hou rekening met de afsluit- en/of advieskosten.

Tot slot

Het afsluiten van een lening is een zeer belangrijk iets. Het is iets waar u misschien wel nog heel lang voor zal moeten afbetalen dus denk goed na over wat u doet. Heeft u zelf onvoldoende kennis en ervaring laat u dan bijstaan door anderen, en ga niet te snel over één nacht ijs. Vergelijk ook goed de rente en denk na over je maandelijkse aflossingen. Het is niet de bedoeling om door maandelijks verplichtingen in de problemen te komen omdat de aflossing te hoog is.

Meer over geld lenen

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen