Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 18 juli 2022
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Hoe kan ik geld lenen?

"Hoe kan ik geld lenen"? U heeft geld nodig en gaat een lening aanvragen. Hoe pakt u dit nu het beste aan en wat zijn de verschillende opties die u heeft zonder in financiele moeilijkheden te komen. Onderstaand vindt u de verschillende mogelijkheden wanneer u een lening wilt afsluiten. Gebruik vooral altijd uw gezonde verstand. Heeft u geen kennis of ervaring laat u dan bijstaan door mensen die voldoende kennis of ervaring van het afsluiten van een lening hebben.

Privé geld lenen

Dit is misschien nog de makkelijkste manier van geld lenen. Privé wil zeggen dat u bij een familielid of bij vrienden geld leent. Zorg er wel voor dat er duidelijke afspraken zijn en dat deze goed op papier staan. Hierin vermeld u dus het totaalbedrag, de uiterste termijn van terugbetalen en wanneer u de maandelijkse aflossingen gaat doen. Door dit beiden te ondertekenen hebben jullie een overeenkomst met elkaar en is het voor beide partijen ook duidelijk. Dit is een goede manier omdat u zo geen extra rente aan een bank hoeft te betalen, maar wanneer u bijvoorbeeld moeite heeft om de lening terug te betalen is het wel lastig omdat u elkaar goed kent. Goede afspraken maken goede vrienden, maar als het om geld draait denkt u toch vaak twee keer na.

Geld lenen bij de bank

Bij de bank kunt u ook een lening aanvragen en afsluiten. Elke bank heeft een aantal (acceptatie) voorwaarden waaraan u moet voldoen alvorens ze u de lening toestaan. Lees deze goed door, en bespreek de opties met de bank. Bekijk ook zeker de rente die u moet betalen op uw rekening, en informeer u indien nodig bij andere banken.

Geld lenen via de grootbanken (ABN AMRO, ING en Rabobank) is over het algemeen fors duurder dan via gespecialiseerde (online) kredietaanbieders zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij. Je praat al gauw over een renteverschil van minimaal 2% per jaar dat de grootbanken duurder zijn. Vergelijken van leningen via internet loont daarom zeker de moeite.

Mini-lening afsluiten

De mini-lening is wellicht één van de makkelijkste en snelste manier om snel aan geld te komen. Deze lening is enkel mogelijk als het om een klein bedrag gaat wat u voor een korte periode van bijvoorbeeld 3 tot maximaal 4 weken nodig hebt. Echter u betaalt verhoudingsgewijs een exorbitant hoge vergoeding (rente), hierbij u moet denken aan vergoedingen van 325% tot wel 450% per jaar.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een zekere lening. Online en vooral voordelig te verkrijgen bij gespecialiseerde (online) kredietverstrekkers. Over het algemeen ontvangt u binnen 2 werkdagen het geld op uw rekening. Bij banken zal het langer duren voordat de lening is goedgekeurd. Een bekende gespecialiseerde kredietverstrekkers is Defam Doordat zij samenwerken met professionele  kredietbemiddelaars kunnen zij online, foutloos en vooral goedkoop hun producten aanbieden. Lees altijd goed de kleine lettertjes, en hou rekening met de afsluit- en/of advieskosten.

Tot slot

Het afsluiten van een lening is een zeer belangrijk iets. Het is iets waar u misschien wel nog heel lang voor zal moeten afbetalen dus denk goed na over wat u doet. Heeft u zelf onvoldoende kennis en ervaring laat u dan bijstaan door anderen, en ga niet te snel over één nacht ijs. Vergelijk ook goed de rente en denk na over je maandelijkse aflossingen. Het is niet de bedoeling om door maandelijks verplichtingen in de problemen te komen omdat de aflossing te hoog is.

Meer over geld lenen

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen