Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 20 juni 2013

Geld lenen in Nederland en wonen in België of Duitsland?

Update 01-07-2017: Geld lenen vanuit België en Duitsland niet meer mogelijk

Per 1 Juli 2017 is het grensstreekkrediet komen te vervallen. De banken waarmee wij samenwerken stellen als voorwaarde dat consumenten zowel wonen als werkzaam zijn in Nederland. Wij kunnen u dus helaas niet meer van dienst zijn als u niet aan deze criteria voldoet.

-

Via De Nederlandse Kredietmaatschappij kunnen Nederlanders die vlak over de grens in België of Duitsland wonen een zogeheten grensstreek krediet aanvragen.

Geldgever is CA – CF Consumer Finance Nederland (Crédit Agricole).

Een grote groep Nederlanders die over de grens wonen, willen graag een consumptief krediet afsluiten naar Nederlandse maatstaven. In Duitsland bijvoorbeeld is een doorlopend krediet afsluiten minder gebruikelijk en kan men veelal alleen een persoonlijke lening afsluiten. Je kunt in Duitsland alleen via een plaatselijke Bank een persoonlijke lening aanvragen, doorlopend krediet wordt door veel Banken in Duitsland (nog) niet aangeboden.

Grensstreekbewoners vinden het daarom dan ook prettig om online via De Nederlandse Kredietmaatschappij in Nederland een doorlopend krediet aan te vragen. Het Grensstreekkrediet is bedoeld voor kredietnemers die maximaal 50 kilometer over de grens wonen en een Nederlandse werkgever hebben.

Bij de acceptatie wordt de aanvrager behalve bij het Nederlandse Bureau Krediet Registratie (BKR) ook getoetst bij het  Duitse BKR (Schufa) en het Belgische BKR (NBB). 

Vrijblijvend offerte aanvragen