Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 29 september 2014

Vertrouwen in woningmarkt stijgt opnieuw

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

Het vertrouwen van woningeigenaren en starters in de Nederlandse woningmarkt neemt verder toe. De verwachting is dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van de ING. De afgelopen maanden steeg de WoonIndex van de bank naar 118, een score ruim boven de neutrale stand van 100.

Huis kopen?

Ieder kwartaal ondervraagt de ING koopwoningeigenaren en (potentiële) starters over de woningmarkt. Respectievelijk 68% en ruim 75% van hen denken dat dit een gunstige tijd is om een huis te kopen. Daarbij verwacht 75% van de ondervraagden dat de huizenprijzen de komende periode zullen stijgen. Dit is een toename ten opzichte van de 68% van vorig kwartaal, wat toen al het hoogte percentage sinds 2008 genoemd werd.

Hypotheek aflossen om restschuld

Naast de verwachting dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen en het idee dat dit een gunstig moment is om een huis te kopen, valt ook het tussentijds aflossen van de hypotheek op. Steeds meer mensen lossen hun hypotheek tussentijds af (31%) of willen dit gaan doen (27%). Een van de redenen die hiervoor genoemd worden, is het verminderen van een eventuele restschuld bij verkoop van het huis.

Vrijblijvend offerte aanvragen