Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 5 februari 2015

Online informatie over restschuld

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

Weet u wat u moet doen wanneer uw huis ‘onder water’ staat? Voor iedereen die niet weet wat hij of zij aan moet met de restschuld die dreigt bij het verkopen van het eigen huis, is er nu www.huisonderwater.eu. Op deze website, een initiatief van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, staat informatie over restschuld.

Advies of hulp bij restschuld

Ook kunnen eigenhuisbezitters op de site terecht voor doorverwijzing naar organisaties waar zij advies of hulp kunnen krijgen. Veel mensen weten namelijk niet wat de gevolgen van een restschuld zijn voor hun financiële situatie. Terwijl volgens de Nederlandsche Bank bij zo’n miljoen huishoudens op dit moment het huis ‘onder water’ staat.

Geld lenen voor restschuld

Wat te doen met uw restschuld? Aflossen, meefinancieren, een lening… Wist u bijvoorbeeld dat u in aanmerking komt voor fiscaal voordeel met uw lening voor uw restschuld? Tot 15 jaar lang is de rente van uw lening wanneer u deze gebruikt voor uw restschuld belastingaftrekbaar. Dit geldt zowel voor een persoonlijke lening als een doorlopend krediet. Vraag hier direct een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen