Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 14 mei 2015

Goede start 2015: kwart meer hypotheek lening aanvragen

Zo’n 52.500 hypotheek lening aanvragen registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) in het eerste kwartaal van 2015. Dat is een kwart meer aanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Trend meer lening aanvragen

Om precies te zijn nam het aantal lening aanvragen ten opzichte van 2014 toe met 27 procent. Ook lag het aantal aanvragen in maart hoger dan in februari. Het HDN verwacht dat deze trend, die in 2013 werd ingezet, de rest van het jaar zal aanhouden.

Profiteren lage rente

De lage rentestand is een van de oorzaken van de toename. Huizenkopers kunnen hierdoor goedkoop geld lenen. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de rente zelfs nog verder. De vaste rente voor een periode van vijf jaar ligt al onder de variabele rente. Voor de vaste rente voor tien jaar geldt dit waarschijnlijk binnenkort ook.

Ook goede start 2015 voor woningmarkt

Behalve een toename in het aantal lening aanvragen werd ook een stijging in de woningverkoop gemeld. Uit cijfers van de NVM bleken in het eerste kwartaal van 2015 bijna 19 procent meer woningen verkocht te zijn dan in dezelfde periode van 2014. Hiermee had 2015 wat woningverkoop betreft de beste start van een jaar sinds het uitbreken van de crisis.

Vrijblijvend offerte aanvragen