Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Door minder lenen nauwelijks stijging betalingsachterstanden

Datum: 11 april 2016

Door minder lenen nauwelijks stijging betalingsachterstanden

De laatste zes maanden zijn er amper mensen bijgekomen die de betalingsverplichtingen van hun leningen of hypotheken niet nakomen. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). In juli stonden nog 777.767 mensen geregistreerd met een betaalachterstand op hun leningen. Afgelopen half jaar steeg dit aantal met slechts 21. Dit in tegenstelling tot de flinke stijgingen van de voorgaande jaren.

Lening afsluiten

“Relatief goed nieuws,” zeggen ze bij het kredietregistratiebureau. Dat er minder mensen met betalingsproblemen bijkomen, komt onder meer omdat consumenten sinds de crisis minder snel een lening afsluiten. Ook verlenen kredietverstrekkers minder makkelijk leningen. Tegelijkertijd krijgen consumenten eerder hulp bij geldproblemen.

Kredieten en leningen

Bij BKR staan alle in Nederland afgesloten leningen en kredieten geregistreerd. Ook een achterstand op het aflossen van hypotheek leningen wordt vastgelegd als deze langer dan 120 dagen openstaat. Het kredietbureau heeft echter geen zicht op andere betalingsverplichtingen, zoals huur of belasting, of op onbetaalde rekeningen. De problemen hiermee nemen volgens recente berichtgeving nog wel altijd toe.

Vrijblijvend offerte aanvragen