Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 23 juli 2018
Auteur: Halmar Wolfswinkel Via: https://perskamer.bkr.nl/opnieuw-minder-consumenten-met-betalingsachterstanden/

Steeds minder Nederlanders met betalingsachterstanden

Het aantal consumenten met betalingsproblemen blijft afnemen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse BKR kredietbarometer 2018. Gedurende zeven kwartalen daalt het percentage van mensen met een betalingsachterstand en is daarmee bijna terug op het niveau van het begin van de economische crisis in 2010. 

Deze voortdurende afname is een belangrijke indicator dat het steeds beter gaat met onze economie”, aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Op dit moment hebben 674.000 consumenten een betalingsachterstand, 6,4% van het totaal aantal geregistreerde kredietnemers. Ondanks de minimale afname het afgelopen kwartaal van 0,1% verwacht het BKR dat het percentage de komende periode verder afneemt door de positieve economische vooruitzichten.

Dertigers: Meeste betalingsachterstanden

Dertigers hebben relatief het meest betalingsachterstanden op hun krediet, ruim 1 op de 10 aan het begin van dit kwartaal. Volgens het BKR wordt deze groep sneller geconfronteerd met betalingsproblemen bij bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van een baan als gevolg van ingrijpende financiële beslissingen die de groep in deze levensfase neemt. Het aantal dertigers met een krediet lag aan het begin van het kwartaal overigens wel flink lager dan in de leeftijdsgroepen daarboven.  

Grootste problemen op middelbare leeftijd

Veertigers vertegenwoordigen volgens de BKR barometer nog steeds de grootste groep met betalingsproblemen. Van de 2,1 miljoen kredietnemers binnen deze groep had 182.000 (8,4%) begin dit kwartaal een betalingsachterstand. Verlies van een baan en tekort aan werkgelegenheid door de economische crisis hebben deze groep het hardst getroffen. Ondanks de aantrekkende economie is het voor veel veertigers nog steeds niet makkelijk een nieuwe baan te vinden, concludeert het BKR. 

De groep vijftigers die betalingsproblemen heeft is met 147.000 consumenten kleiner. Maar ook mensen in deze leeftijdscategorie lopen tegen dezelfde problemen op de arbeidsmarkt aan, terwijl ze wel aan hun lopende financiële verplichtingen moeten blijven voldoen. 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen