Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 17 november 2021
Auteur: Michel Vrenegoor

DEFAM stopt op 1 januari 2022 met doorlopende kredieten

Onze partnerbank DEFAM ons dat zij per 1 januari 2022 stoppen met het aanbieden van het financiële product doorlopend krediet.

Bestaande DEFAM klanten blijven hun doorlopend krediet behouden

Loopt uw doorlopende krediet via DEFAM, dan kunt u nog steeds gebruik maken van de opname faciliteit totdat deze geblokkeerd wordt. Naar verwachting worden bestaande doorlopende kredieten binnen 2 jaar geblokkeerd voor opname. Vanaf dat moment kunt u niet meer opnemen en kunt u alleen nog maar aflossen.

Een doorlopend krediet is een leenvorm waarmee consumenten flexibel kunnen lenen, zonder vaste einddatum en met een variabele rente vanaf 8,6%. Opgenomen bedragen kunnen na aflossing opnieuw worden opgenomen, tot een afgesproken limiet. Klanten betalen alleen rente over de opgenomen bedragen.

Deze leenvorm wordt steeds minder aangeboden, omdat het lastig kan zijn voor klanten om een doorlopend krediet voorgoed af te lossen (vandaar ook de naam ‘doodlopend krediet’).

Daarnaast ligt de rente hoger dan bij een persoonlijke lening met een aflossingsverplichting en een vaste einddatum. Ook volgden een aantal kredietverstrekkers en banken niet altijd de fluctuerende marktrente, waardoor tienduizenden consumenten jarenlang te veel rente betaalden voor hun doorlopend krediet.

De vraag naar flexibele kredieten vermindert al jaren sterk. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kiest meer dan 97% van onze klanten voor een persoonlijke lening; flexibele kredieten worden nauwelijks meer afgesloten.

Zo verantwoord mogelijk geld lenen

Al met al is een flexibel krediet niet meer van deze tijd. Het besluit van kredietverstrekker DEFAM om deze leenvorm niet meer aan te bieden valt binnen de huidige financiële trend om consumenten steeds verantwoorder geld te laten lenen. Om dezelfde reden zijn eerder ook Nationale Nederlanden en Interbank gestopt met het aanbieden van doorlopend krediet.

Tevens zijn begin 2021 ook de leennormen aangescherpt, zodat klanten nu honderden tot soms tienduizenden euro’s minder kunnen lenen.

Heeft u zelf een doorlopend krediet lopen, via ons of elders? Wij houden ons aan de zorgplicht en laten de rente altijd meebewegen met de marktrente, ook als deze daalt.

Bekijk de mogelijkheden om uw huidige doorlopende krediet over te sluiten.

Gerelateerde artikelen:

Nationale Nederlanden stopt met doorlopend krediet

Interbank stopt met doorlopend krediet

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen