Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 17 november 2021
Auteur: Halmar Wolfswinkel

DEFAM stopt op 1 januari 2022 met doorlopende kredieten

Onze partnerbank DEFAM ons dat zij per 1 januari 2022 stoppen met het aanbieden van het financiële product doorlopend krediet.

Bestaande DEFAM klanten blijven hun doorlopend krediet behouden

Loopt uw doorlopende krediet via DEFAM, dan kunt u nog steeds gebruik maken van de opname faciliteit totdat deze geblokkeerd wordt. Naar verwachting worden bestaande doorlopende kredieten binnen 2 jaar geblokkeerd voor opname. Vanaf dat moment kunt u niet meer opnemen en kunt u alleen nog maar aflossen.

Een doorlopend krediet is een leenvorm waarmee consumenten flexibel kunnen lenen, zonder vaste einddatum en met een variabele rente vanaf 7,9%. Opgenomen bedragen kunnen na aflossing opnieuw worden opgenomen, tot een afgesproken limiet. Klanten betalen alleen rente over de opgenomen bedragen.

Deze leenvorm wordt steeds minder aangeboden, omdat het lastig kan zijn voor klanten om een doorlopend krediet voorgoed af te lossen (vandaar ook de naam ‘doodlopend krediet’).

Daarnaast ligt de rente hoger dan bij een persoonlijke lening met een aflossingsverplichting en een vaste einddatum. Ook volgden een aantal kredietverstrekkers en banken niet altijd de fluctuerende marktrente, waardoor tienduizenden consumenten jarenlang te veel rente betaalden voor hun doorlopend krediet.

De vraag naar flexibele kredieten vermindert al jaren sterk. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kiest meer dan 97% van onze klanten voor een persoonlijke lening; flexibele kredieten worden nauwelijks meer afgesloten.

Zo verantwoord mogelijk geld lenen

Al met al is een flexibel krediet niet meer van deze tijd. Het besluit van kredietverstrekker DEFAM om deze leenvorm niet meer aan te bieden valt binnen de huidige financiële trend om consumenten steeds verantwoorder geld te laten lenen. Om dezelfde reden zijn eerder ook Nationale Nederlanden en Interbank gestopt met het aanbieden van doorlopend krediet.

Tevens zijn begin 2021 ook de leennormen aangescherpt, zodat klanten nu honderden tot soms tienduizenden euro’s minder kunnen lenen.

Heeft u zelf een doorlopend krediet lopen, via ons of elders? Wij houden ons aan de zorgplicht en laten de rente altijd meebewegen met de marktrente, ook als deze daalt.

Bekijk de mogelijkheden om uw huidige doorlopende krediet over te sluiten.

Gerelateerde artikelen:

Nationale Nederlanden stopt met doorlopend krediet

Interbank stopt met doorlopend krediet

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen