Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Lening of hypotheek?

Veelgestelde vragen over overige

Sinds de nieuwe hypotheekregels van 2013 zijn er weinig verschillen meer tussen een lening of hypotheek en is de lening een interessant alternatief voor de hypotheek. De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt de volgende leningen als alternatief voor een hypotheek: Doorlopend Krediet, Verbouwingskrediet, WOZ krediet en de Persoonlijke Lening. Een Persoonlijke Lening of een Verbouwingskrediet, dat wordt gebruikt voor verbouwing of verbetering van de eigen woning, is fiscaal aftrekbaar en wordt annuïtair afgelost. De fiscale aftrekbaarheid geldt uitsluitend voor de Persoonlijke Lening en het verbouwingskrediet!

Het grootste verschil tussen een lening of hypotheek is de totaalprijs. Ondanks een iets hogere rente bij een lening, ligt de totaalprijs van een lening lager dan die van een hypotheek. In tegenstelling tot bij een hypotheek, worden bij het afsluiten van een lening geen afsluit- en advieskosten gerekend. Daarnaast hoeft u voor een lening geen notaris- en makelaarskosten, in verband met een taxatie, te betalen en is het oversluiten van een lening makkelijker en goedkoper dan een hypotheek. Hierdoor kunt u direct profiteren van eventuele gunstigere voorwaarden bij andere aanbieders. Alleen bij een verbouwing voor meer dan 50.000 euro of een aflossingstermijn van meer dan 10 jaar kan een hypotheek interessanter zijn dan een lening. 

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen