Let op! Geld lenen kost geld
klein bedrag lenen

Datum: 15 augustus 2022
Door: Halmar Wolfswinkel

Klein bedrag lenen

Soms zijn er van die momenten, dat u nét even wat meer maand overhoudt aan het eind van uw salaris. Zeker in de vakantieperiode vliegt het geld eruit. Natuurlijk moeten we gewoon sparen voor de vakantie en een financiële buffer opbouwen. Maar wat als dat even niet lukt? Dan kunt u een klein bedrag lenen. Dat is natuurlijk niet gratis, maar geeft wel lucht. Wees ook kritisch, want de kosten verschillen nogal. Zeker als u een klein bedrag leent.

Optie 1: rood staan

Zoals u weet, ben ik geen voorstander van rood staan. Rood staan is onnodig duur en een te makkelijke vorm van lenen. Lees hier meer over in mijn blog 'Rood staan, duurder dan gedacht'. Maar als u op korte termijn een klein bedrag nodig heeft, kan het handig zijn. Dat geef ik toe. Zolang het geen gewoonte wordt, u niet continu rood staat en u het tekort snel weer aanvult, is het zeker een optie. Houd er wel rekening mee dat u een hoge rente betaalt. Tarieven van 11% tot 14% zijn eerder regel dan uitzondering.

Optie 2 - maar zeker geen aanrader - : flitskrediet

Als ik google op 'klein bedrag lenen' of 'snel geld lenen', vind ik binnen no-time allerlei aanbieders van flitskredieten. Een flitskrediet is een minilening die u snel kunt afsluiten en snel moet terugbetalen.

Vroeger vielen deze minileningen niet onder de wetgeving voor kredieten waardoor aanbieders exorbitante kosten rekenden. Gelukkig is dit niet meer zo en moeten ook zij zich houden aan wet- en regelgeving. Maar om toch meer en meer te verdienen vragen ze nu extra geld voor bijvoorbeeld een garantiestelling, verzekeringsadvies en het snel overmaken van geld. Bovendien rekenen ze extreem hoge boetes als u te laat betaalt. Zo wordt een flitskrediet alsnog onnodig duur. Geen aanrader dus!

Optie 3: creditcard

Als u denkt aan geld lenen, denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan een creditcard. Maar uiteindelijk is dat ook gewoon een lening. Voor een creditcard geldt eigenlijk hetzelfde als voor rood staan: handig, maar gebruik met mate.

Handig als u even krap bij kas zit en een klein bedrag nodig heeft. Met mate omdat het duur is. Hoe duur precies, leest u in mijn blogpost 'creditcard schuld vermijden'.

Optie 4: lening

De voordeligste manier om een klein bedrag te lenen is een persoonlijke lening. U moet dan wel een hoger bedrag lenen - vanaf € 5.000 - maar u betaalt veel minder rente dan de eerder vermelde 11-14%.

Want u sluit al een lening af vanaf 6,7%. Het lijkt misschien veel gedoe voor een klein bedrag. Maar zo ingewikkeld is het gelukkig niet. Bij ons heeft u al binnen twee werkdagen toegang tot uw lening. Daarnaast weet u zeker dat u op een verantwoorde manier leent, tegen een lage rente. En de besparing die het oplevert, is het meer dan waard.

Mijn advies is om te kiezen voor een lening als u een klein bedrag wilt lenen. Komt u niet in aanmerking voor een lening? Kies dan voor tijdelijk rood staan. Laat u in ieder geval niet verleiden tot een onnodig duur flitskrediet.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen